Még csökken a magyaroszági turizmus

2011-10-21 12:26:00 szorenyi.p

hírkép

Az idei év első 8 hónapjában országosan csökkent ugyan a vendégek és a vendégéjszakák száma, de a nyugat-dunántúli régióban növekedést mutatnak ezek az adatok - erről beszélt Nemes Andrea a Danubius Health Spa Resort Aqua szálloda 224 millió forintból megvalósított szolgáltatásbővítésének átadásán.



A Nemzetgazdasági Minisztérium turisztikai főosztályának vezetője Hévízen közölte azt is, hogy hamarosan megjelenik a turisztikai attrakciók fejlesztésére szánt pályázat, november-december táján pedig a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a szálláshelyek fejlesztésére vonatkozó pályázatot teszi közzé. Az Új Széchenyi Terv Gyógyító Magyarország programjában leírtak megvalósítását segíti a várhatóan szintén az év végén megjelenő, az egészségturisztikai beruházásokat támogató pályázat, amely azt is szolgálja, hogy megerősödjön Magyarországon a határon átnyúló egészségügyi szolgáltatások piaca.

Nagy Rita, az all inclusive ellátást kínáló hotel igazgatója a beruházásáról elmondta: a három ütemben, 224 millió forint költséggel megvalósított fejlesztés tavaly májusban kezdődött. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség az ÚSZT pályázatából 67 millió forintos támogatást biztosított a 80 százalékot meghaladó foglaltságú hotel szolgáltatásbővítéséhez.

Az első ütemben felújították a gyógyászati részleget, amelyet új elektroterápiás kezelővel, sókamrával és három gyógytorna-teremmel egészítettek ki, valamint szaunákat építettek. A második fázisban tíz új masszázshelyiséget alakítottak ki, továbbá kozmetikai kezelőt, fodrászatot és pedikűrhelyiséget építettek.

A harmadik ütemben megújították a szaunarészleget, illetve épületbővítés eredményeként gyermekrészleget hoztak létre két medencével és bababarát kiszolgáló helyiségekkel. Az igazgató úgy fogalmazott: a beruházás révén háromgenerációs családi szállodává alakult a hotel, ahol a gyerekek, a szüleik és a nagyszülők is megfelelő elfoglaltságot találnak.