Új hitelprogram kisvállalkozásoknak

2011-10-20 11:54:00 V.J.

hírkép

Mai sajtótájékoztatóján az OTP Bank bejelentette, hogy újabb programot indít a vállalkozások hitelezésére. Az eddigi sikereken felbuzdulva most a legkisebb cégeket keresik meg ajánlataikkal.



A most induló Széchenyi 50 program keretében több, mint 15 ezer vállalkozás juthat hitelhez a legnagyobb hazai bank ajánlatai révén. Az OTP 3 milliótól 25 millió forint összeghatárig kínál személyre szabott hiteleket a legkisebb vállalkozások számára, közel 185 milliárd forint értékben.

Az új program kidolgozásakor felhasználták az idén júniusban meghirdetett 100 milliárd forint keretösszegű OTP Széchenyi 500 Vállalati Hitelprogram tapasztalatait. Mint Wolf László, a Kereskedelmi Banki Divízió vezérigazgató-helyettese és  Gyuris Dániel, az Ingatlan, Kisvállalati és Agrár Divízió vezérigazgató-helyettese elmondta, a program keretében október közepéig 73,5 milliárd forint ajánlatot adott ki a bank a gazdasági és pénzügyi válság hatásainak mérséklése és a hazai vállalkozások helyzetének megerősítése érdekében.

 A most induló OTP Széchenyi 50 Program azokat a kisvállalkozásokat szólítja meg, akik egyre komolyabb problémaként élik meg a forráshiányt. Ez az egyik legjelentősebb kihívás a kisvállalkozások számára, derül ki a Policy Agenda friss kutatási eredményeiből is. A kkv- k még mindig nehéz helyzetben érzik magukat, bár teljesítményüket kissé javulónak ítélik meg. A cégek működését elsősorban a kiszámíthatatlan gazdasági környezet, a gyenge belföldi kereslet és a likviditási- és tőkehiány nehezítik.

 Az információ jobb áramlása érdekében, az OTP Bank 15 ezer mikro- és kisvállalkozást keres meg az elkövetkező napokban, melyek eddig nem voltak számlavezető ügyfelei. A tájékoztatást és a hiteligénylést a bank külső kapcsolattartói hálózata segíti, akik akár saját székhelyükön keresnek fel egy-egy céget. A program keretében egy vállalkozás akár több hitelt is igényelhet legfeljebb 50 millió forint értékben és választhatnak a 15 féle számlacsomag közül.

 Az OTP banknak elegendő forrás áll rendelkezésére, hogy a hitelfeltételeknek megfelelő vállalkozásoknak hitelt biztosítson – mondta a sajtótájékoztatón Csonka Tibor a bank Mikro- és Kisvállalati Igazgatóság vezetője. Az is kiderült, hogy miközben a hitelezési piac a szektorban 20 %-al zsugorodott, az OTP 10 %-al növelni tudta hitelkihelyezéseit.