Brad Pitt fegyverei - hibázhattak az angolok

2011-10-13 10:22:00 szorenyi.p

hírkép

Szinte biztos, hogy hibázott Brad Pitt Budapesten készülő filmjének stábja. Olyan színház/filmes fegyvereket hoztak Magyarországra, amelyek szinte élesek voltak. A produkció nem nyilatkozik. Az Index egy fegyverszakértőt kérdezettt meg.



Steiner Iván névvel nyilatkozott az Indexnek. Szerinte a nemzetközi előírás szerint a fogadott ország szabályainak kell megfelelni, így négy helyen kellett volna átalakítani a színházi/filmes fegyvert, miközben ezekbe csak egy szűkítőt tettek be, amit egy csavarhúzóval vagy kulccsal könnyen el lehet távolítani.

Az Indexnek nyilatkozó fegyverszakértő egyértelműsítette, mindenképpen el kellett volna érni, hogy a fegyver a cső átalakítása után visszafordíthatatlanul alkalmatlan legyen éles lőszerrel történő működésre.

Ráadásul a 2010-es angol hatástalanítási szabálykönyvet lapozgatva - amire a lazább angol szabályozás miatt hivatkoznak -, megállapíthatható, hogy az angol szigorúbb a színházi fegyver-kérdésben a magyar jogszabályoknál.A lényeg, hogy a szűkítőt nem lenne szabad könnyedén kicsavarozni.



Brad Pitt a hétvégén érkezett a World War Z budapesti forgatására.