Öngyilkos lett Sanghajban a szlovák modell

2011-10-09 22:38:00 mennyei

hírkép

A sanghaji rendőrség szerint saját elhatározásából ugrott ki az ablakon a 20 éves lány.



Az eset szeptemberben, a hajnali órákban történt, Sanghaj Xuhui nevű kerületében. A Hietu Lu épületcsoport felhőkarcolójában lakott a fiatal lány. A lakás egy sanghaji modellügynökség tulajdona, modellszállásként szolgál.

Az alig húsz esztendős lány kevés munkát kapott, és a magánéletben sem volt túl sikeres, pedig kedvesnek, mosolygósnak ismerte mindenki - mondta a vilagszam.hu-nak egy szintén Sanghajban dolgozó modell.

A rendőrség szerint idegenkezűségnek nincs nyoma, és az is kizárható, hogy valamilyen módon, akár játék, akár erőszak formájában erre a cselekedetre késztették volna.

Sanghajban az utóbbi időben európai fiatalok ezrei próbálnak szerencsét. Itt ugyanis bőven van munka, és nincs semmilyen válság. Sokan angoltanárként, programozóként helyezkednek el. Még kínai tudásra sincs szükség. Míg a helyiek átlagosan 90 ezer forintnak megfelelő kínai jent (jüant, RNB a rövidítése) keresnek, az európaiaknak ennek ötszörösét is megadják egyes szakmákban. A mindennapi élet ugyanakkor olcsó. A modellek közül oroszok, brazilok és szlovákok vannak a legtöbben.