Itt a magyar rúdtánc-világbajnok páros

2011-10-04 13:11:00 szorenyi.p

hírkép

Világbajnok párosa van Magyarországnak. Budaörsön rendezték meg a rúdtánc-világbajnokságot. A sportág történetében először párosok is indulhattak, ebben diadalmaskodtak a magyarok.



Pálmaffy Barbara és Bardóczy Ilka lett az első világbajnok duó a rúdtánc történetében. A női egyéni kategória győztese Alesia Vasmitzel lett Fehéroroszországból, a férfiak között Evgeny Greshilov győzedelmeskedett, Oroszországból.

A hölgyek egyéni mezőnyébe a tavalyi magyar bajnokság győztese, Nemesvári Krisztina, alias Cofi, idén sajnos nem jutott be a legjobb tizenháromba, a nők között így a fehérorosz Alesia Vasmitzel lett az első helyezett. Az első férfi aranyérmes az orosz Evgeny Greshilov lett.

A magyarok egy brit és egy ausztrál páros előtt szerezte meg az aranyérmet, sőt a "legjobb rudas trükkök különdíját" is ők nyerték.

A 33 éves Pálmaffy Barbara szeptemberben megnyerte a Magyar Rúdtánc Bajnokságot, vagyis a jövő évi világbajnokságon ő képviselheti hazánkat. Ugyanezen a bajnokságon társa, Bardóczy Ilka a második helyezett lett. A lányok nem főállású sportolók, mindketten dolgoznak és csak hobbiként foglalkoznak rúdtánccal.