Egy diktátornő hétköznapjai

2011-09-30 13:56:00 szorenyi.p

hírkép

Nagy dolog, ha egy modell bekerül egy trendi videoklipbe. Ezt történt Nagy Anita Abigéllel, a Rivercast modelljével. A FreshFabrik együttes ebben e klipben belekóstol a politika jelképvilágába Abigél főszereplésével.



Ez most egy női Hitler vagy inkább Sztálin? Nagyon komoly lett ez a klip, bár a végét én sem értem teljesen, illetve van egy ötletem - írja az egyik rajongó a kliphez fűzött kommentjében. Az persze nem kérdés, hogy Abigél egy diktátornőt alakít, a többi pedig talán már tényleg a képzelőerőre van bízva.

A Rivercast modellje a Világszámnak azt mondta: a videoklip magasztossága és monumentalitásának többféle értelmezése lehetséges. Egy biztos, a klip komoly törtétenet ölel körül. Betekintést nyújt a diktátornő mindennapjaiba, magánéletébe és talán erkölcsi bukásába.

A langologitarok.blog.hu oldalon a FreshFabrik is nyilatkozott az alkotásról. Azt írják: az Into The Light mozival kapcsolatban már nyár elején megszületett egy ötlet, egy koncepció, majd egy szinopszis, amit nagyon képre akartunk vinni, és ehhez a témához két dal szövege, szellemisége, hangulata klappolt a lemezről: ezek pedig a nyitó Ghosts és az Into The Light volt. Végül azonban a készítés, a felvételek és a vágás folyamán szinte egybeforrt a képanyag az Into The Light zenéjével, tartalmával, lüktetésével.