20 szál gyertya a sztárzenekarnak

2011-09-27 10:35:00 szorenyi.p

hírkép

Egyetlen nagy elektromos ívet húzunk a Quimby-aparáttal november 12-én - mondta Varga Lívius a Quimby zenekar frontembere felvezetvén születésnapi koncertjüket. Az együttes ugyanis 20 éves lesz és ezt a Papp László Sportarénában ünneplik.



Egy szülinapi buli, olyan, mint az ünnepelt. Kisgyereknek zsúrja van, bölcs öreg embernek nosztalgikus, nyugodt, csendes, 18 évesnek frissen kiszabadult, balhékkal teli. Aki 20 lesz, az felnőtt, de ifjú, komoly is, kísérletezős is, odacsapós és őrült is. Ilyen bulit álmodott a Quimby magának és minden ünneplőnek november 12-re.

Nem visszatekintős, korszakolós koncertre készülünk. Nem is a legmenőbb zenészismerősök vendégként való felvonultatásával akarjuk feldíszíteni. De az biztos, a legemlékezetesebb nagy koncertre készülünk. Vegyesen, minden korszakból a zenekar kedvencei fognak sorjázni. A ránk legjellemzőbb hangulatok simulnak egymáshoz - mondta Varga Livius.

Ünnepről lévén szó "ünneplőbe" bújnak és ünneplőbe bújtatják a színpadot is. Ágh Marci, a színházi világ elismert látványtervezője álmodta meg a díszleteket. Természetesen a fény és a hang szülinapi extrákkal készült. Hol egy vonósnégyes, hol fúvóskórus száll be majd a partiba. Lesz ritmikai elszállás, interaktív jam a publikummal, vattacukor, konfetti, aranyóra, vécélánc.