Fontosak a pénzügyi alapismeretek

2011-09-21 11:42:00 V.J.

hírkép

Az igazán sikeres élet alapja lehet az eligazodás a mindennapok anyagi, pénzügyi kérdéseiben. A fiatalok az iskolákban ehhez ma még nagyon kevés fogódzót kapnak. Ezen próbál változtatni az OTP Fáy András alapítvány új programja.



Tanárok, diákok, újságírók jelenlétében írták alá azt a megállapodást, mely eddig egyedülálló Magyarországon. A Budai Középiskola és az OTP Fáy András Alapítvány szerződése keretében a kiválasztott középiskola a Mintaiskola program keretében a teljes programcsomagot kapja meg.

Mint a szerződés aláírásakor Vizi E. Szilveszter az alapítvány kuratóriumának elnöke emlékeztetett rá, a pénzügyi alapismeretek és a jövőtudatosság ma egyre fontosabb szerepet játszanak a sikeres életvezetésben. A fiatalok nemcsak saját maguk használhatják fel majd az így megszerzett tudást, de talán szüleiket, családjukat is befolyásolni tudják. Kellenek azok az erkölcsi, szellemi alapok, melyeket az alapítvány által kínált 225 program most egy iskolában nyújt a fiataloknak.

A Mintaiskola program ötlete másfél évvel ezelőtt fogalmazódott meg és jól illeszkedik a 2003 óta folyó pénzügyi edukációs ismeretterjesztés programjába. Ahogyan az alapítvány jelmondatában is szerepel: ez befektetés a jövőbe.