Baján kipróbáltuk az igazi retróburgert

2011-09-20 10:44:00 szorenyi.p

hírkép

Ami nektek a McDonalds, az nekünk a Buci Center - mondták lányom barátnői, amikor a csajok edzőtáborban voltak Baján. Egy hamburgeresről van szó, amely nem is akar a világcéggel versenyezni, nem is kell neki. Valószínűleg sohasem indulnának egy bajnokságban. A Világszám kipróbálta...



Baja büszkesége a Sugovica. Ahogy eljön a jó idő a helybéliek azonnal a Duna holtágának partján teremnek. Élvezik a napsütést, nyáron fürdenek, csónakáznak. A közelében 6-7 kávézó, étterem, és a piac található, Köztük áll büszkén a Buci Center!

Mivel ismét kosárlabda-ügyben Baján jártunk kihagyhatatlan volt a lányok által felmagasztalt vendéglátóipari helyiség. Mert az! Egy teljesen hagyományos oktogon alakú kioszk, amelynek az ablakánál tudjuk megrendelni a hamburgert. Mit hamburgert. Itt bizony buciról van szó. A mekis Ronald bohóc valószínűleg a szívéhez kapna, ha meglátná a méretet. Egyrészt hatalmas pitaszerű körvarázsban kapja a kedves vendég a hagyományos alapanyagokból összeállított "hamburgert". Választhatunk a mexikóitól a magyaroson át a hagyományosig (husi, csalamádé, kecsöp, mustár, uborka) szinte mindent. Legalább 10 félét számoltunk össze.

A hely varázsa, hogy a mai tinédzsereknek visszaidézi a rendszerváltás előtti igazai szocialista kapitalizmus hangulatát. Amikor az eladók magukénak érezték a kis üzletet. Pl. nem gond, hogy a rendelés után az utolsó pillanatban kérünk csirkés, helyett gombásat. A vendégre mosolyognak és nem a főnök által rákényszerített vigyor formájában. Egyszóval, ha valaki túl van a helyi kötelező halászleven, akkor mindenképpen próbálja ezt az ételretrót. Megéri!