Közelít a tél, Ausztriában már havazik

2011-09-19 15:10:00 szorenyi.p

hírkép

Vasárnap óta havazik az Alpokban. Ausztriában 600 méter felett megmarad a hó. Egyelőre Tirolban és Salzburg közelében fehér a táj. A gleccsereknél lévő sípályáknak jól jön a korai tél. Svájcban és Franciaországban szintén esett a hó.



Vorarlberg tartományban már vasárnap leesett az első hó. Hétfőn Tirol, Salzburg, Karintia és Stájerország tartományok alacsonyabban fekvő részein is többfelé hó lepte be az utakat. Helyenként 600 méter tengerszint feletti magasságig csökkent a hóhatár. Több utat lezártak, többek között a Grossglockner Hochalpenstrassét is.

A tiroli tartományi székhelyen, Innsbruckban havas eső miatt hókásásak voltak az utak. Salzburg tartományban az Ötz-völgy egyes részein és a Silvrettahochalpenstrassén csak hólánccal közlekedhetnek az autók. Akadozott a vasúti közlekedés is a nyugati országrészben. Vasárnapról hétfőre az egész országban 10-15 Celsius-fokot csökkent a hőmérséklet. Az előrejelzések szerint a havazás szerdáig folytatódik.

Svájcban szintén beköszöntött a tél. A sielok.hu beszámolója aszerint Arosa környékén 35 centi hó hullott. Franciaországban csak 1600 méter felett borítja hó a lejtőket.