A Világszám címvédésre készül!

2011-08-26 10:17:00 szorenyi.p

hírkép

Reszkethetnek azok, akik azt remélik, hogy Kiss Róbert Richard és csapattársa, Benke Balázs figyelme az idén lankadna. Szó sincs arról, hogy a tavalyi újságíró kategóriás győztes páros idén csak lazázna a pénteken elindult Magyar Borok Útja Ralin! A Világszám idén is győzelemre tör!



Hajas László,  Zsidró Tamás, Győrfi Pál, VV Laci és még sokan mások mellett a politikusok sem hiányozhattak pénteken reggel a Kossuth térről. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter indította el a XVI. Magyar Borok Útja Ralit. A hagyományokhoz híven idén is neves közéleti, üzleti, művészeti, sport és média kiválóságok járják be a körülbelül 720 km-es útvonalon hazánk nemes borvidékeit. Van azonban olyan versenyző is, aki 7 méter hosszú luxus 1200-as Zsiguli limuzinnal vesz részt a küzdelemben.

A Világszám csapata ezúttal nem nyeretlen kétévesként, hanem újságíró kategóriában címvédőként vág neki a távnak. Kiss Róbert Richárd és társa egy éve hatalmas hajrával gyűrte le ellenfeleit. A diadalt akkor kiváló tájékozódási képességének köszönhette a csapat.

Az első nap Zalakarosig száguldanak el a résztvevők. Pontosabban a KRESZ szabályait pontosan betartva próbálják tartani a limitidőt. Itt ugyanis nem az a fontos, hogy ki a leggyorsabb, hanem ki az, aki a megadott szintidőhöz képest legpontosabban érkezik a célba. A Hotel Karos Spa szállodában alszanak majd a versenyzők és innen indulnak szombaton Siófok irányába.

A rali záróeseménye, az ünnepélyes díjkiosztó gála a Bara Hotelben lesz, ahol sor kerül a verseny értékelésére, a különböző kategóriák győzteseinek kihirdetésére, a díjak átadására, borárverésre és tombolasorsolásra.

A Magyar Borok Útja Rali célja, hogy megismerje, megismertesse, ápolja és népszerűsítse a több ezer éves magyar borkultúrát.



Az ide háziasszony Orosz Barbara.