20000 forintos tequlia a VOLT-on

2011-06-28 17:14:00 szorenyi.p

hírkép

Van aki ragaszkodik a környezetbarát poharakhoz, más különleges röviditalt kér, és van aki nem elégszik meg 1-2 törölközővel, 50-60-at rendel. Különleges sztárkérések a VOLT-on.



Sok érdekesség derül ki a világsztárok által a szervezőknek elküldött ún. riderekből, igénylistákból. A környezettudatosság ma már a zenészek között egy általános tulajdonság. Szelektíven gyűjtik a szemetet és kerülik az eldobható poharakat, étkészleteket. Persze üvegpohárban sem isznak bármit: az idei év slágere egy meglehetősen borsos árú tequila, amelynek palackja több, mint 20.000 Ft. Egyértelműen divathullámról lehet szó, hiszen az elmúlt években senki sem kért ilyen italt, idén pedig 4 fellépő is ragaszkodik hozzá. A törölköző a legnagyobb fogyóeszköz a zenekarok között. Van, hogy 50-60 darabot kérnek, amelynek egy jó része a turnébuszban landol, hiszen sokszor napokat is töltenek ott a következő fellépésig.

A nagy csapatok semmit nem bíznak a véletlenre: bevett szokás, hogy több kamionnyi hang- és fénytechnikával érkeznek, vagy éppen előírják ezek beszerzését. Az idei év egyik meglepetése Paul Kalkbrenner, aki nem egy szimpla DJ-szettel érkezik a VOLT-ra. Egy teljes napig épül majd a kivetítő-rendszer amelyet külön kamion szállít Sopronba.

Ha már járműveknél tartunk, azt is megtudtuk, hogy két csapat is magánrepülővel érkezik Bécsbe, viszont vannak olyanok is, akik fél napot utaznak kisbusszal, hogy színpadra lépjenek a VOLT-on. Óriási meglepetésparty is készül a VOLT-on, hiszen DUB FX itt ünnepli születésnapját, amelyre Londonból Sopronba érkező barátai már nagyon készülnek.