Tarka-barka Pöttyös utca

2011-06-24 10:19:00 szorenyi.p

hírkép

A Színes Város Projekt célja kiszínesíteni a fővárosi közterek arculatát. Tavaly több mint ezer négyzetméter falat díszítettek ki Budapesten. Minden esetben nagy, forgalmas csomópontot kerestek, így esett a választás a Flórián térre, a Városháza Parkra és a Széll Kálmán térre.



Hatalmas pöttyök lepik el a Pöttyös utcai metróbejárót. Nem véletlenül, hiszen itt lépett ismét akcióba a Színes Város Projekt gárdája. Tavaly több mint 1000 négyzetméter falat színesítettek ki Budapesten. Minden esetben nagy, forgalmas csomópontra esett a választás, olyan helyszínre, amelyet rengeteg ember lát, és használ rendszeresen. Így esett a választás a Flórián térre, a Városháza Parkra, és a Moszkva térre, nemrégiben pedig befejeződött a Pöttyös utcai metrómegálló és környékének kiszínesítése is.

Ez a hely azért is érdekes, mert a legtöbb turista érinti ezt a megállót, aki érkezik, vagy éppen elutazik Budapestről repülővel.

A Színes Város elsőként kezdett köztérszínesítésbe Magyarországon. Ez a gyakorlat egyébként Berlinben, Párizsban, vagy Barcelonában már hosszú évek óta megszokott. A régi, unalmas házakat, betonépületeket így próbálják felvidítani nem utolsó sorban a turisták miatt.