Pornóval mentik a szlovákiai erdőket

2011-06-22 12:21:00 protic

hírkép

Pornóeladásból származó pénzzel segíti a szlovák Vlk természetvédő csoportot a Fuck for Forest norvég szervezet.



A topky.sk szlovák internetes portál szerint a norvég szervezet, mely természetvédő projekteket finanszíroz, és a pénzt ezzel a módszerrel szerzi, most úgy döntött, a szlovák erdőket is segíteni fogjai.

Ján Lukáč, a Vlk erdővédő csoport tagja szerint a Fuck for Forest (Sex-szelj az erdőért) nevű csoport eddig mintegy 8700 euróval segítette a szlovák erdővédőket, és további támogatások is érkezhetnek. Az aktivista megerősítette, hogy a pénzt az ország keleti részén lévő čergovi erdő megmentésére fordítják.A térségben magán-rezervátumot hoztak létre és fokozatosan felvásárolják a környező erdőket. Eddig összesen 21 ha erdő van a birtokukban.

A Fuck for Forest weboldalán nonprofit környezetvédő erotikus szervezetként határozza meg magát. „Azzal, hogy megmutatjuk a szerelem szépségét, a meztelenséget és valódi szexuális kalandokat, a figyelmet a veszélyeztetett természetre akarjuk irányítani, és pénzt akarunk gyűjteni. A szexet gyakran használják sok „buta” termék reklámjához, miért ne használjuk mi is egy jó ügyért?” – kérdi a szervezet.

A pénzszerzési rendszer egyszerűen működik. Az aktivisták felteszik az oldalra házipornójukat vagy erotikus fotóikat, mások pedig fizetnek megtekintésükért. A szervezet a bevételt környezetvédő projektekre adja.

A Fuck for Forest a múltban több incidens révén vált híressé. Három aktivista 2004-ben felment egy norvég zenei fesztivál színpadára, és ott közösültek. Öt évvel később az FFF két tagja egy protestáns templomban tiltakozott az őserdők pusztítása ellen. Az oltár előtt, az elképedt papok szemelátára imitáltak közösülést.