Elindult a Csíksomlyó Expressz

2011-06-10 16:14:00 V.J.

hírkép

Az első nemzeti zarándokvonat, a 2008-as, nyolckocsis Székely gyors útján több mint négyszázan vettek részt. Idén ismét indul a páratlan élményt nyújtó Székely expressz a különleges hangulatú Csiksomlyói búcsúra. Az idei vonatok jelmondata: „Egyek vagyunk!”



A Kárpáteurópa utazási iroda szervezésében újra elindult hosszú útjára a Székely gyors és a Csíksomlyó expressz. Sopronban és a dunántúli városokban már éjszaka, Budapesten, a  Keleti pályaudvaron hajnalban gyülekeztek a csíksomlyói búcsúra igyekvő utasok százai, ezrei. Sokan nemzeti színű zászlókat lengettek, mások csöndesen várakoztak a két különvonatra.

A koronás címert büszkén viselő Nohabbal keressük fel az erdélyi és anyaországi magyarok ökumenikus istentiszteletének, szent találkozójának színhelyét, a százezreket vonzó csíksomlyói búcsút, másnap pedig a gyimesi bércek között eljutunk az ezeréves határon álló vasúti őrházhoz.

A zarándoklatról és Erdély legszentebb kegyhelyéről élőben jelentkezik tudósításokkal, Kiss Róbert Richard az Inforádió Világszám című műsorában. A vilagszam.hu pedig folyamatosan közöl képes beszámolókat az eseményről.