Foci minden gyereknek

2011-06-09 12:27:00 V.J.

hírkép

Az iskolából minden nap a szemben levő grundra mentünk - emlékezett a Medve utcai iskolai évekre Nyilasi Tibor az MLSZ sportigazgatója. Hogy a grundok újra megteljenek focizó gyerekekkel és Magyarország újra foci-nagyhatalom legyen ismét útjára indul az OTP-MOL Bozsik-program.



A mai sajtótájékoztatón dr. Vági Márton az MLSZ főtitkára, dr. Csányi Sándor az OTP Bank elnök-vezérigazgatója, Hernádi Zsolt a MOL elnök-vezérigazgatója valamint a hetvenszeres magyar válogatott Nyilasi Tibor, a labdarúgó szövetség főtitkára közösen jelentették be, hogy a újraindul a hazai labdarúgó tehetséggondozás a Bozsik-program keretében.

A program - mely már 2002-ben és 2004-ben is komoly szakmai munkát végzett a magyar foci utánpótlás megteremtése érdekében - most sokkal szélesebb alapokon és megalapozott szakmai háttérrel támogatja a gyermek-labdarúgást. Hogy minél több tehetséges fiatal kapjon lehetőséget, már 3-5 éves kortól csábítják a kicsiket a pályákra.

dr. Csányi Sándor kiemelte, hogy a program újraindítása révén a mainál nagyobb számban játszanak majd a pályákon. Ezzel növekszik az utánpótlás, javul a magyar futball színvonala és mind többen látogatnak ki a pályákra. A színvonalasabb játék, a több néző pedig befektetőket vonz.

Hernádi Zsolt szerint az MLSZ mai vezetése szakmai garanciát jelent, hogy a több, mint egymilliárd forintos program több legyen egyszerű szponzorálásnál. Megalapozhatja a magyar foci jövőjét a következő évtizedekre.

Nyilasi Tibor szerint a most kialakított új rendszer nagyon széles alapokon áll majd. Regisztrálni, ellenőrizni tudja a programban résztvevő labdarúgókat, így senki nem kallódhat el úgy, ahogyan az az elmúlt évekre jellemző volt.

A rendezvény végén a jövő labdarúgói - 6-8 éves fiúk és lányok - az iskola műfüves pályáján dekázó versenyen mutatták meg, hogy tehetségben nincs hiány. A kicsik jutalmát, - a labdaformájú tortát - Csányi Sándor és Hernádi Zsolt közösen vágta fel. Mint egy igazi születésnapon. Talán ismét megszületik a magyar foci.