Mindenből a legjobbat

2011-05-26 14:11:00 szorenyi.p

hírkép

Gasztroforradalom zajlik Magyarországon és a legnagyobb kihívást az jelenti, hogy mekkora tömegeket sikerül a forradalom mellé állítani, hiszen a kínálat, megfelelő mértékű kereslet nélkül nem tud fejlődni - mondjaa Gerendai Károly Budai Gourmet fesztivál főszervezője.



Július első hétvégéjén kiderül, hogy mennyi a forradalmár. Ekkor ugyanis 3 napon át 50 sztárétterem is kilátogat a Millenárisra. A kihívás komoly, hiszen Gerendai Károly is úgy látja, hogy "bár a hazai kínálat és az általános gasztro-kultúránk néhány év alatt többet fejlődött, mint előtte évtizedeken át, sajnos a többség fejében még mindig a mennyiség fontosabb a minőségnél.

Mindenből a legjobbat szlogennel kezdenek neki rendezvény megújításának, azonban tisztában vannak azzal, hogy a jó vagy a legjobb egy szubjektív kategória, ezért első körben felkérték a legnevesebb és legelismertebb hazai szakértőket, hogy ők válasszák ki a résztvevőket.

A látogatók tehát, a szakértők által elvégzett minőségi szelekció után kapnak ízelítőt, a kereskedelmi forgalomban beszerezhető legjobb termékekből, a pezsgőktől az ásványvizeken át, a kávé és tea különlegességekig.

 



Gererndei Károly tulajdonosa az első magyar Michelin-csillagos étteremnek.