Könnyedén milliomos lehetsz

2011-05-26 11:58:00 szorenyi.p

hírkép

Koszt kvártély és zenélés. Ezt kínálja az utcazenészeknek a Veszprémi Utcazene Fesztivál. Cserébe a belvárosában felállított pódiumokon szórakoztatni kell a nagyérdeműt. Sőt, pénzt is lehet nyerni.



Az összekalapozott "aprópénz" mellett 1000000 Ft összdíjazásban is részesülhet az a szólista vagy zenekar, akit a fesztivál végeztével a zsűri, illetve a közönség Veszprém utcáinak legjobb muzsikusának választ meg. 500 000 Ft sorsáról a háromtagú szakmai zsűri dönt, 500 000 Ft-ot pedig a fesztivál közönsége ítél oda az általuk legjobbnak ítéltnek. A két kategória győztese természetesen ugyanaz is lehet.

Jelentkezni demóanyagok (hang CD, mp3) és/vagy egyéb referenciák, illetve egy pár mondatos bemutatkozás elküldésével lehet. A beküldött anyagok kiértékelését követően a zsűri a jelentkezők közül választja ki azt a 20 produkciót, akiket meghív a versenyre, ahol is egy előzetesen elkészített és közzétett beosztás szerint napi egy órát, - mindennap más és más időpontban és helyszínen - kellene muzsikálni a köz megelégedésére.

Fontos, hogy a résztvevőknek mind a négy napon fel kell lépniük a versenyben maradáshoz. A fellépések a belváros utcáin, terein felállított, hangosítással ellátott öt kisszínpadon történnek 16h és 21h között. A beosztásban szereplő fellépéseken kívül mindenki ott és akkor zenél, amikor akar és a közönség elviseli.



A fesztivál idén július 13-16 között rendezik Veszprémben.