Öt évig a reptér üzemelteti a taxihelyeket

2011-05-25 20:09:00 szorenyi.p

hírkép

A Budapesti Közlekedési Központ és a Fővárosi Taxiállomásokat Üzemeltető Kft. aláírta a taxidroszt-üzemeltetési szerződést a Budapest Airport Zrt.-vel - tájékoztatta Hardy Mihály, a BA vállalati kapcsolatok igazgatója az MTI-t.



A Fővárosi Közgyűlés előzőleg 29 igen, 3 nem és 1 tartózkodás mellett fogadta el a szerződés aláírására feljogosító előterjesztést. A felek öt évre kötöttek szerződést a taxiállomások fenntartásával, működtetésével kapcsolatos kötelezettségek teljesítésére. (Ez a Liszt Ferenc repülőtér üzemeltetője által a Főtaxi Zrt.-vel korábban kötött megállapodást nem érinti.)

A megállapodás szerint a Budapest Airport a reptér térségében olyan közcélú fejlesztéseket hajt végre, amelyek segítik a légikikötő közlekedési kiszolgálását. Ennek értelmében utastájékoztatókat helyeznek el, amelyeken látható lesz a következő busz érkezéséig hátralévő idő, információs irodákat nyitnak, jegykiadó automatákat vásárolnak. Ezenkívül a BA vállalta, hogy a buszmegállókban ülőhelyeket létesít, a taxik számára pedig 50 férőhelyes várakozó parkolót bocsát rendelkezésre.

A szerződés hatálybalépésével továbbra is a Budapest Airport hivatalos partnerei, vagyis Főtaxi és az Airport Shuttle minibusz szolgálják ki az utazóközönséget.

A BKV továbbra is a 93-as autóbusz, valamint a 200E gyorsjárat segítségével teremt összeköttetést Kőbánya-Kispest végállomás és a terminálok között, azonban az utastájékoztató rendszer és a tömegközlekedési szolgáltatások színvonalának javításáért a Budapest Airport további fejlesztések mellett kötelezte el magát - írta a BA egy korábbi közleményében.



A szerződés megkötése azért volt szükség, mert a 2006-ban kötött egyezmény kedden lejárt.