Repülni fognak az autóbuszok

2011-05-20 14:38:00 szorenyi.p

hírkép

43 millió forintot költenek arra, hogy a Budaörsi úton könnyebben haladhassanak az autóbuszok. Számukra sávot alakítanak ki és a lámparendszereket is összehangolják. A projekt 90 százalékát az Európai Unió finanszírozza.



Június végére javulni fog a Budaörsi út buszközlekedése. A Dayka Gábor utca – BAH csomópont – Döbrentei tér közötti szakaszon meghosszabbítják a buszsávot és új, forgalomfüggő jelzőlámpa rendszereket építenek ki.

Megindultak és jelenleg is teljes intenzitással zajlanak a Budaörsi és Hegyalja úti buszsáv építési munkálatai is. A projekt megvalósulásával javulnak majd a buszközlekedés feltételei és a teljes nyomvonalon – amely a Dayka Gábor utca – BAH csomópont – Döbrentei tér közötti szakaszt érinti, hossza pedig 0,78 km.

A Hegyalja úti torlódások csökkentése érdekében intelligens, forgalomfüggő jelzőlámpa rendszerek fogják segíteni a közlekedést. Torlódások esetén módosított programok lépnek működésbe a Hegyalja út – Mészáros utcai csomópontban, és jelzőlámpák szabályozzák majd a forgalmat az Alsóhegy utca felől kisívben kanyarodók számára.