Légi biciklivel az ecuadori esőerdő felett

2023-05-16 00:00:00 Farmosi Nóra

hírkép

Nem mindennapi kalandokban volt része Kiss Róbert Richardnak. Ecuadorban az esőerdő felett kelt át - egy biciklivel. Minderről a Blikknek mesélt a turisztikai újságíró, műsorvezető.A dél-amerikai Ecuadorban elképesztő közlekedési eszközt építettek: kétszáz méterrel a szakadék felett légi biciklivel juthattunk át – számolt be a Blikknek Kiss Róbert Richard turisztikai újságíró, műsorvezető. A kétszemélyes légi kerékpárt a hátul ülő hajtja, ám ez egyáltalán nem könnyű. Ráadásul elég félelmetes, hiszen alattunk a mélység, de nem szabad pánikolni, tekerni kell tovább – mesélte Richard.

 

A kétszemélyes légi kerékpárt a hátul ülő hajtja, és ez egyáltalán nem könnyű / Fotó: Kiss Róbert Richard

 

Húsz perc után jutottunk át a másik hatalmas hegyre, ahol tukánok, kígyók élnek, de egy óriási méretű hernyót és mesébe illő, gyönyörű virágokat is láttunk az esőerdőben – tette hozzá a műsorvezető.

 

A közelben található egy másik, a libegőhöz hasonlító szerkezet is, amely szintén a dzsungel felett viszi át az utasokat, s ennek több megállója is van. Az egyiknél létrán és kötél segítségével leereszkedhetünk egy csodás vízeséshez. Indián kísérőnk, Lizardo, a közeli Mashpi Lodge nevű dzsungelszálláson dolgozik. Kétszáz madárhangot tud megkülönböztetni és ötvenet utánozni. Ő vállalkozott arra, hogy újdonsült operatőrként és fotósként segít nekünk, de leginkább abban profi, hogy ha óriáskígyóval vagy pumával találkozunk, mindkét fél szerencsésen megússza a kalandot – mondta Kiss Róbert Richard, aki hozzátette: az ecuadoriak sokat tesznek az esőerdő védelméért, és össze tudják hangolni a turizmust a környezetvédelemmel.