Lehet-e most síelni Szlovákiában?

2023-01-12 00:00:00 Kail

hírkép

A felvidéki síterepek jó részén pillanatnyilag csak foltokban van hó. A népszerű Donovalyban, Turócszentmártonnál vagy Rózsahegyen például még a pályákon sem teljes a hótakaró. A hétvégére valamit javulhat a helyzet, de leginkább a Magas- és az Alacsony-Tátrában.



A chopoki Jasná a legjobb szlovákiai sípályarendszer, ahol az egyébként főszezonnak számító januárban az időjárás miatt most kedvező áron kínálnak szállásokat, és az egész évben működő poprádi Aquacity termálfürdőre hívják fel a figyelmet, ami a síeléssel kombinálva kellemes üdülést kínálhat.

Persze azzal sem sokat kockáztatunk, ha kicsit távolabb tekintünk, és Zakopanéban keresünk kikapcsolódást - mondja pozsonyi tudósítónk. A fogaskerekűvel könnyen megközelíthető Gubalówkáról elénk táruló táj, vagy a belváros forgataga is megér egy kirándulást, visszafelé pedig a hegy hozzánk közelebbi oldalán kihagyhatatlan és egyedülálló látványosság Ótátrafüreden, a Tarajka-hegy oldalában elkészült jégkatedrális. A tátrai jégtemplom ezúttal is Bakos Ádám jégszobrászművész vezetésével épült, hétköznap és ünnepnapokon is reggel 9-től negyed 5-ig várja a látogatókat, a belépés ingyenes.

A legmagasabb szlovákiai hegycsúcsokon most a havas eső, a havazás már kicsit emlékeztet a télre. A hét végére akár jelentősen is javulhat a hóhelyzet.