Természetes vágyfokozás?

2011-05-13 10:52:00 V.J.

hírkép

A Fiumei úti temetőbe is szervez fülemülehallgató esti sétát a Magyar Madártani Egyesület. A szombati programot az ország számos helyszínén megrendezik Madarak és Fák Napjához kapcsolódva.



Több száz látogatót várnak a "Fülemülék éjszakája" programjára május 14-én szombaton este a Fiumei úti sírkertbe. A rendezvényt eddig számos helyszínen már megtartották Debrecentől, Siófokig, ahol szintén nagy volt az érdeklődés. A további időpontokat és helyszíneket a Magyar Madártani Egyesület honlapján, a ww.mme.hu címen olvashatják az érdeklődők.

Sötétedés után a fülemüle hímek nem zavartatják magukat, ezért a csoportok nem ritkán 2-3 méterről hallgathatják az elképesztő hangerejű és változatosságú éneklést. Éjjeli éneke miatt a szerelem és a vágy jelképének is tartják a fülemülét. A program 21-22 óra körül zárul, mert ilyenkor a fülemülék néhány órára elhallgatnak, rövid pihenőt tartanak, hogy aztán éjféltől hajnalig folytathassák szerenádjukat. A szakemberek 15-20 fős csoportban kalauzolják a természetes erotika iránt érdeklődőket.