A kékfrankos hangjai

2022-10-05 09:54:00 Kail

hírkép

A Soproni Borvidék valamikor igazán híres volt, a Kékfrankos neve egybeforrt a városéval. Aztán egyre-másra nőttek ki a földből országszerte a szőlészetek, borászatok, és mintha a kékfrankos és Sopron kicsit nehezen tartotta volna a lépést Villánnyal, Szekszárddal, Tokajjal, a Balatonnal. Most ezen próbálnak változtatni.



A bormarketingé volt a keddi nap Sopronban, a Kékfrankos Hangjai a térség kiemelt borászati, gasztronómiai és kulturális értékeit vonultatta fel. A cél a Soproni Borvidék népszerűsítése, a város és környéke nyugodt, csendes turisztikai jellegének hangsúlyozása.

Mert a jó bornak is kell a cégér. Sopron vezetői és a Civilek a Fertő-tájért Egyesület főszerkesztőket, újságírókat, elismert szaktekintélyeket, sikeres üzletembereket hívtak az exkluzív Kékfrankos Hangjai Borászati és Gasztronómiai Élménynapra, a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központba.

A Soproni Borvidék legszebb borai vonultak fel. Lehetetlen volt végigkóstolni a sok kiváló tételt, így mindenki a kedvenc fajtáival próbálkozott, közben néhány finom falattal semlegesítette az előző pohár emlékét. Igazán kiváló pincészetek mutatkoztak be - bizonyították, hogy számolni kell Sopronnal és a Kékfrankossal, a borbarátoknak is.