Újdonságok a kerékpáros körversenyen

2022-08-06 14:47:00 Kail

hírkép

Idén először lépi át az országhatárt a Székelyföldi Kerékpáros Körverseny, hiszen 2022-ben már Magyarországon is tekernek az elszánt bringások az augusztus 9-én kezdődő viadalon. A sorban a 16. kerékpáros őrület első szakaszát ezúttal Debrecenben lövik el. De nem ez az egyetlen újdonság a 16 éve létező verseny történetében.



Az idei Székelyföldi Körverseny legnagyobb újdonsága a debreceni etap lesz, ahol a versenyzők egy 91,7 km hosszúságú szakaszon mérhetik össze tudásukat és felkészültségüket. A rajtceremónia kedden 9:30-kor kezdődik a Nagyerdei Stadion melletti parkban, míg a rajtpisztoly 10 órakor dördül el, hogy a sportolók felfedezhessék a környék látványosságait és ékköveit. A városban hét kör és három sprint várja a legkeményebb bringásokat és bicajaikat.

A kezdeti, regionális székely bringás küzdelem mára nemzetközi szintű körversennyé nőtte ki magát. A húsz nevezett csapat között megtalálunk német, olasz, román, osztrák, holland, lengyel, szerb, bolgár és magyar hatosokat is, összesen 120 bringás és megannyi csapattag veszi majd a nyakába kilométereket - öt szakaszon egészen pontosan 684 km-et tesznek meg.

A szervezők Debrecenben is ritka izgalmas versenyre számítanak, hiszen az új, magyarországi szakasz minden kerékpárosnak ismeretlen terep lesz. A cívisváros után a körverseny visszatér a „klasszikus” színteréhez, Székelyföldre. Marosvásárhely, Csíkszereda, Sepsiszentgyörgy, Hargitafürdő és Székelyudvarhely hegyei és völgyei egyaránt emberpróbáló szakaszokkal várják majd a nevezőket.

A mezőny debreceni „látogatása” mellett további mérföldkő, hogy a viadal történetében először élő televíziós közvetítést is láthatnak róla a nézők az M4Sport jóvoltából augusztus 9-én kedden délelőtt 10.00 órától.