Családi utazásairól mesélt a népszerű tévés

2022-07-17 18:37:00 Farmosi Nóra

hírkép

Dr. Kiss Róbert Richard turisztikai szakújságíró két hete vesztette el édesanyját, Kiss Lászlóné Mennyei Erzsébetet, akiről a Retro Rádió adásában is megemlékezett.



A népszerű tévés-újságíró minden héten beszámol a legjobb belföldi úticélokról. Ezen a héten egy teljes adást szentelt azoknak a helyeknek, ahol édesanyjával jártak.

Az első helyszín a petőházi strand volt, ahová Sopronból vonattal indultak a 70-es években. Ez a helyszín híres a termálfürdőjéről, amiért sokan még külföldről is ellátogatnak ide. A termálvíz gyógyhatása sok egészségügyi problémára jelenthet gyógyírt. A fürdés után egy jó lángost is érdemes elfogyasztani, majd a falusi tornácos házakhoz ellátogatni.

Az újságíró beszámolója szerint a hegykői búcsút is gyakran felkeresték, ahová szintén szép emlékek kötik, ezt a helyszínt is javasolta a hallgatóknak. Babóton csodálatos fákat lehet látni: az évszázados kocsányos tölgyek hangulata egyedülálló, országos szinten is. Ha pedig egy jó rakott krumplit ennénk, akkor is érdemes Sopron felé venni az irányt, hiszen itt készül az egyik legjobb verzió, amihez szintén családi emlékek kötik az újságírót.