Gigaakvárium Hawaii-on, úszhatunk is benne

2022-07-12 17:30:00 Kail

hírkép

Együtt lóghat az egyszerű halandó is Nemóval és társaival Hawaii-on. A Kona-Kohala partján található Four Seasons Resort Hualalai területén még csak az óceánba se kell bemerészkedni ahhoz, hogy úszva csodálhassuk a látványos tengeri élővilágot.



Az üdülőhely tavaly év elején jelentette be a több millió dolláros felújítást, ami a szobák, lakosztályok és közösségi terek renoválása mellett magában foglalta a Kumu Kai Tengerészeti Központ bemutatkozását a Király-tónál. A vendégek most egy olyan 7 millió literes tóba ugorhatnak bele, amely akváriumként is funkcionál, és egy tengerbiológus csapat vezetésével kínál új élményeket. Tengeri oktatást, interaktív exkluzív tevékenységet és pihenést.

A lávakőbe vájt medence 1000 trópusi halnak ad otthont. Ezekről mindent megtudhatunk az érintőtartály és a digitális kijelzők segítségével. A vendégek részt vehetnek privát sasrája-etetésen, halderbin, árapály medencés túrán, de a gyerekekről sem feledkeztek meg: őket tengeri biológiai kísérletek mellett teknősök és mesék is várják.

Az élmény a Travel + Leisure szerint teljesen autentikus, beugrunk a 7 millió liter vízbe, és odaúszik hozzánk mondjuk egy sasrája. Az új élményeken túl az üdülőhely vezető séfje, Richard Polhemus egy ínyenc medenceparti menüt is összeállított, a legjobb fenntartható és helyi alapanyagokra támaszkodva. Igen, van hal is az étlapon, de igyekeznek megnyugtatni a vendégeket, hogy nem éppen az, akivel az előbb a vízben összebarátkoztak.