Körbekóstoltuk a világot kettőtől hatig

2022-01-08 18:45:00 Kail

hírkép

A sok pavilon mellett (vagy sok esetben magába a pavilonban) rengeteg étterem, kávézó, büfé várja a látogatókat. Alkohol is van, de ritkán és nagyon drágán. A magyar pavilonban is egy külön éttermi helységet kellett nyitni, ahol borokat kínálhatnak - és még mindig az engedélyre várnak.



Az ételválaszték viszont nagyon széles. A nagyobb nemzeti pavilonokban található étterem, így valóban japán szakács készíti a szusit és orosz a borscsot.

A magyar étteremben gulyást, lángost, libamájat lehet például enni, és a pavilon előtt van egy kürtöskalács árus, akinek az árain már a milánói expón is elcsodálkoztam. Igen, az árak nagyon magasak, de a vendégek ezt elfogadják.

Persze vannak olcsóbb lehetőségek is. Több kajanegyed van, ahol lehet venni mexikói, olasz ételeket, de akár hamburgert vagy hot dogot is, persze a helyi előírásoknak megfelelő alapanyagokból. Vannak persze kávézók is , így lehet inni az indonézeknél indonéz a kolumbiaiaknál kolumbiai kávét. Sok kávézó van az utak mentén is és ezek is mindig tele vannak.

Az Emirátusok az egyik legjobban átoltott ország és a kiállításon is igyekeznek védeni a látogatókat. Ez persze nem könnyű ott, ahol az októberi nyitás óta már több mint 8 millió vendég járt. Rengeteg helyen van kézfertőtlenítő, a legtöbben maszkban vannak, de az elméletileg elvárt távolságot egymástól lehetetlen betartani.

Az Expón ügyelnek a szelektív hulladékgyűjtésre, rengeteg helyen vannak szemetesek, melyeknek tetejét pedállal lehet felemelni. Érdekes látvány a több helyen található napelemerdő is.

A világkiállítás utcáin folyamatosak a programok, vannak mutatványosok, felvonulások és koncertek, mindenki talál látványosságot magának a pavilonokon kívül is. Akár robotokat, melyek gyakran láthatók az utakon - a rendőrrobot például figyelmezteti is a vele szemben állót, ha éppen nincs rajta maszk.