Megújult a Kempinski Hotel Corvinus Budapest

2021-08-11 14:49:00 Kail

hírkép

A Kempinski Hotel Corvinus Budapest kihasználta a járvány alatt az üzletileg csendes időszakot arra, hogy a három éve indult szoba- és lakosztályfelújítási projektet meggyorsítsa. Tavasszal fejeződött be a Grand Deluxe szobák és a szálloda összes lakosztályának teljeskörű felújítása, friss, modern dizájnnal várva a vendégeket. Ugyancsak megújult az impozáns, két-hálószobás Corvinus Presidential Suite is, amelyet méltán tartanak Budapest egyik legszebb lakosztályának.



Az alacsonyabb kategóriákba tartozó szobák is alapos „ráncfelvarráson” estek át - mondja Dudás Ildikó, a szálloda PR-igazgatója. Ott is lecserélték a szőnyeget, a tapétát, a függönyt, a tévét, az ágyat, a lámpabúrákat, a szép neo-empír stílusú bútorokat pedig felújították.

A Grand Deluxe új szobakategóriába kortárs magyar művészek egyedi műalkotásai kerültek, s így most Gábor Áron és Orosz István sorozataiból 164 db-ot eladásra kínál a hotel. (A sorozatból 768 alkotás továbbra is megtalálható a Superior és Deluxe szobákban.) Gábor Áron litográfiái és Orosz István rézkarcai 2001-ben a Kempinski megrendelésére készültek és a nyomatok variációi többféle méretben, hármasával díszítik egy-egy szoba falát.

„Az eladásra kínált  sorozatképek  túl értékesek ahhoz, hogy csak úgy tároljuk a raktárban, ezért arra gondoltunk, hogy felajánljuk őket más, kisebb szállodáknak megvételre.” – meséli Dudás Ildikó, PR igazgató.

A szálloda már megnyitásakor is jelentős műgyűjteménnyel rendelkezett, fontos kiemelni, hogy túlnyomórészt magyar művészek alkotásai díszítik a belső tereket. A mostani felújítás során több tucat új műalkotás került a hotel gyűjteményébe, többek között Takáts Márton, Ujházi Péter, feLugossy László és Adorján Attila festményei.  Ezek megvásárlásával egyfajta mecenatúrát is megvalósít a Kempinski Hotel Corvinus Budapest.