Az OTP Kelet-Közép-Európa legjobb bankja

2021-07-16 12:31:00 Farmosi Nóra

hírkép

​Az OTP Bank idén nemcsak az ország, hanem a régió legjobb pénzintézete is lett a Euromoney Magazin szerint. A „Kelet-Közép-Európa legjobb bankja” díjat nyerték el, míg a bankcsoport albán, bolgár és montenegrói leánybankja szintén a legjobb banknak járó elismerésben részesült.A nívós nemzetközi pénzügyi lap nemcsak az OTP Bankot, de három leánybankját – az albán OTP Bank Albaniát, a Bulgáriában működő DSK Bankot és a montenegrói CKB Bankot – is díjazta, így az OTP Csoporthoz tartozó hitelintézetek mindhárom országban elnyerték a Euromoney legjobb banknak járó díját, a Euromoney Awards for Excellence 2021 Best Bank díjat. A díjat egyébként 1992-ben alapították.

A Euromoney értékelésében kiemelte az OTP Bank kiváló eredménytermelő képességét, eredményes organikus és akvizíciós növekedési stratégiáját, illetve bankkonszolidációs szerepét a kelet-közép-európai régióban. A díjjal ezen kívül elismerték elkötelezettségét a digitális szolgáltatásfejlesztés, az innováció és az ügyfél-központú megközelítés iránt.

Az idei elismerések a díj csaknem 30 éves történetében különösen értékesnek tekinthetők a globális járvány által okozott, kihívásokkal teli gazdasági körülmények miatt.

Az OTP Bank legutóbb 2018-ban bizonyult a régió legjobbjának. Közel 1000 pénzintézetből végzett az első helyen a magyar bank. A budapesti központú, a kelet-közép-európai régióban meghatározó, immár európai mércével mérve is jelentős hitelintézet 11 országban, több mint 16 millió ügyfelet szolgál ki modern banki megoldásokkal; működésének alapja a stabilitás és az innováció.