Temető omlott a tengerbe Olaszországban

2021-02-24 20:14:00 Farmosi Nóra

hírkép

Rengeteg koporsó megsérült, a holttestek a vízbe kerültek és azt sem tudják, hogy egyáltalán tudják-e majd őket azonosítani.



Bizarr baleset történt a napokban az olaszországi Genovához közeli Comogliban. Egy hatalmas hegyoldal omlott a tengerbe, körülbelül 50 méteres magasságból, melynek egy részén temető volt. Így a talajjal együtt a sírok is a vízbe kerültek. Összesen körülbelül 200 koporsó merült el vagy lebeg a tengerben, nem egy közülük megrongálódott és a holttestek a vízbe estek. Jelenleg búvárok derítik fel a helyszínt, hogy felszínre hozzák az elmerült holttesteket, azt viszont nem tudják, hogy sikerül-e majd mindegyiket azonosítani.

 

Az egyik búvár, Giancarlo Moreschi a Times-nak így nyilatkozott: "Nehéz beszélni arról, amit lent láttunk. Az egyik holttesten mindenesetre a ruházatból azonosítható az elhunyt személye" - mondta a búvár, aki nyolc holttest kiemelésében segített. A feladat rendkívül veszélyes, mivel további hegyomlástól tartanak a helyszínen. Már vizsgálják, hogy mi okozhatta a hegyomlást, egyelőre eróziós folyamatokra tippelnek. A 150 éves temető megsemmisülése hatalmas tragédia a helyieknek, akik közül sokan úgy érzik, másodjára is elvesztették szeretteiket. A holttesteken a szakértők DNS-vizsgálatokat végeznek majd, hogy minél előbb újra eltemethessék őket.