117 évesen élte túl a koronavírust

2021-02-10 10:58:00 Kail

hírkép

Alig néhány héttel a 117. születésnapja előtt kapta el a fertőzést a francia apáca.



Lucile Randonnál, aki 1944-ben lett Andre nővér, január 16-án mutatta ki a teszt a koronavírus-fertőzést. A betegségnek semmilyen tünete nem mutatkozott - adja hírül a BBC. A Toulon-i idősotthonban, ahol él, mindenesetre elkülönítették a többi lakótól.

A nővér mára teljesen felépült a koronavírusból. Más baja azért sajnos van, már egy ideje megvakult és tolószékbe kényszerült. Ám most csütörtöki születésnapjára készül, amit ezúttal a szokásosnál kevesebb emberrel ünnepel majd.

Az otthon egyik vezetője azt mondja, Andre nővért nem igazán izgatta, hogy milyen tünetei lehetnek - az viszont annál inkább, hogy ne ártson a többi lakónak.

A francia apáca 1904. február 11-én született. Amellett, hogy ma ő Európa legidősebb embere, a világon is előkelő helyet foglal el ezen a listán: a másodikat.

Azt mondta az egyik francia rádióadónak, hogy kicsit sem ijedt meg, amikor megtudta, hogy elkapta a koronavírust. Mert nem fél a haláltól. "Boldog vagyok itt veletek, de már inkább valahol másutt szeretnék lenni - a bátyámmal, a nagymamámmal és a nagypapámmal."

Fotó: CTV News