Otthonos luxus

2011-04-28 13:59:00 superadmin

hírkép

A sokat utazó ember gyorsan megszokja a szállodák milliőjét. Kicsit személytelen, kicsit egyforma. Lényeg, hogy a hosszú utazás után vagy közben legyen egy hely, ahol a fejünket álomra hajtsuk.



Vannak persze kivételek. Olyan helyek, ahol a szálloda egy kicsit otthon, a recepciós kislány már-már ismerős, az étel pedig majdnem hazai. Ilyen különleges hely például a Gondűző Szálloda és Étterem, Székelyudvarhelyen.

Természetesen Erdélyben járva gyakran van olyan érzése a magyar utazónak, mintha otthon lenne, de itt a „mintha”, már nem is jó szó. Itt a „tényleg” a megfelelő. Nem, nem olyan mint otthon, hanem mint egy látogatás egy nagyon régen látott jóbarátnál. A macskaköves, zegzugos Szent Imre utca már igazán ismerős, ahogy a meleg, vöröstéglás falak is. Mielőtt felmegyünk a szobába, szinte már kötelező a pihenő az étteremben, már csak az étlap miatt is. A pacalcsorba vagy friss pisztráng csábításának úgysem lehet ellenállni. A magyar szó itt természetes, de hogy a Gondűzőben más is otthonra talál, azt a népes spanyol társaság is bizonyítja. Ők endurózni jöttek a Küküllő vidékére – mutatja a motoros csizma és a bőrszerkó. A város körüli dombok kalandra csábítanak. Télen talán medve is barangol a hegyekben.

A kényelem XXI. századi kellékei a szobákban: internet és kábeltévé és minibár. Igazi faburkolat és hangulatos fotók mindenfelé. A szállodának 8 franciaágyas, 12 kétágyas, 1 nászlakosztálya és 1 pezsgőfürdős lakosztálya van22 szoba, ahol otthon lehetünk.. Úgyhogy a kényelem fokát magunk választhatjuk ki. Errefelé az pedig unalom ismeretlen fogalom. A város maga a történelem. Amióta - 2002-ben - megnyílt a négycsillagos hotel igazi találkahelye lett a székelyudvarhelyieknek. Otthonülők és világjárók találkoznak itt.

Gondűző Étterem és Szálloda
535600 Székelyudvarhely - Odorheiu Secuiesc
Szentimre u. 18.
nyitva: egész évben
szobák: 22
férőhely: 55 fő
ár: 20-45€/ fő