Miről kell lemondania Kate-nek?

2011-04-25 23:40:00 mennyei

hírkép

Ha valaki bekerül a királyi családba, attól még nem lesz csupa öröm az élete. Sőt.



Olyasmikről is le kell mondania, amire talán nem is gondolt. Például arról, hogy szabadon szidjon bárkit vagy bármit is. Ez ugyanis már hercegnői véleménynek minősül, és akár a királyi beszállítói címet is megvonhatják a cégtől, amelyet kritizált. Már ha a cégnek volt ilyen.

Nem mehet sehova egyedül, mert folyamatosan kísérik testőrök. Ha egyedül akar valamit csinálni, akkor is kijelölnek biztonsági tiszteket.

Gyakorlatilag nem szavazhat. Bár jogilag megtehetné, a szokás szerint a királyi család tagjai nem voksolnak, mert felülemelkednek a politikán.

Elvileg a királyi család tagjait tilos becézni. Vagyis Kate helyett úgy kell szólítani: Catherine hercegnő. Mivel apja és anyja nem lesz nemes, nekik is Catherine megszólítással kell illetniük lányukat. Már ha betartják.

Tilos nyíltan politizálni.

Tilos erkölcstelen témákról beszélni nyilvánosan.

Tilos káromkodni.

Tilos gazdasági ügyekben valamilyen érdekcsoport mellé állni.

Tilos mindenfajta politikai tisztség betöltése (bár a hercegnői is egyfajta "politikai", a királynői pláne, hiszen az államfői funkciót gyakorolja).

Nem tilos, de nem ajánlott:

Extrém sporok űzése.

Autogramosztás (a királyi család tagjának aláírása ugyanis legtöbbször komoly jogi jelentőséggel bír, ezért II. Erzsébet nem szereti, ha bármit aláírnak a családtagok a jóváhagyása nélkül).

Munkavállalás. Elvileg szabad, gyakorlatilag szinte lehetetlen, egyrészt a hivatalos elfoglaltságok - családi események, partik, fogadások, jótékonykodás -, másrészt a média nyomása miatt. A hadsereg és a jótékonysági munka kivétel.

Túl szexi ruhák viselete - a királynő megróhatja érte.

A lassú étkezés. A közös étkezések alkalmával ugyanis a királynő ételfogyasztása az irányadó. Ha ő végzett az adott fogással, mindenki elől elviszik a tányért, akár akarja, akár nem.