Gördeszkával gurul körbe a Balaton körül

2020-10-06 18:24:00 Farmosi Nóra

hírkép

Sokak számára bakancslistás álom valamilyen módon körbejárni a Balatont. A legtöbben kerékpáron tekerik körbe Magyarország legnagyobb tavát, de tulajdonképpen bármilyen emberi erővel hajtott eszközzel is vág neki – a több mint 200 kilométeres távnak – az ember, mindenhogyan hatalmas élmény, ezt a változatos képet mutató, csodálatos tavat körbeutazni.



Horváth Renátó zenei producer 4 nap alatt körbe-gördeszkázza a Balatont októberben, azért, hogy felhívja a figyelmet a viharvert zenei szakma szomorú helyzetére. A koronavírus-járvány miatt több tízezer zenész és a szórakoztató iparban dolgozó ember megélhetése vált bizonytalanná. Ők azok, akik az életüket tették fel arra, hogy örömet szerezzenek az embereknek a zenéjük, koncertjeik, előadásaik révén.

Mi a közös abban, hogy az emberek az életüket a zenének szentelik és abban, hogy valaki körbedeszkázza a Balatont?

Mindkettő őrültség és mindkettő szenvedély. Renátó a deszkázás szenvedélyével szeretné segíteni, életben tartani a zenét és megelőzni, hogy zenészek, szakemberek elhagyják a szakmájukat és a zene iránti szenvedélyüket. Rengeteget szeretnénk forgatni, végig fogjuk dokumentálni az egész túrát.

Benézünk néhány izgalmasabb helyre akár a bicikliúttól távolabb is, és minden este szeretnénk összejönni arra kiszemelt helyeken, hogy a nap végén együtt lazítsunk. Ezekből szeretnénk gyúrni egy hosszabb road movie-t is a végén – mesélte Renátó.

Renátó szeretné, ha minél többen csatlakoznának hozzá (akár egy könnyebb, rövidebb szakaszon), hogy egy közösségi élménnyé duzzadjon a Balaton körüli gurulás. Ezzel nemcsak egy nagyszerű, élményekben gazdag hétvégét tölthet együtt több olyan ember, aki a sport, vagy az aktív kikapcsolódás – vagy épp a Balaton – szerelmese, de ezzel tudja támogatni a magyar zene sokszínűségét és a tehetségek pályaelhagyásának megelőzését.