Reptéri rakodók terítették a drogot

2020-09-29 20:48:00 Farmosi Nóra

hírkép

Két repülőtéri alkalmazottat és több társukat fogták el kábítószer-kereskedelem miatt szeptember 22. és 25. között - közölte a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság kedden a police.hu oldalon.



A repülőtéri igazgatóság nyomozása alapján, a Terrorelhárítási Központ és a Készenléti Rendőrség segítségével hat embert fogtak el. A gyanú szerint négyen közülük több száz alkalommal értékesített drogot. A két másik férfit kábítószer-birtoklással gyanúsították meg a rendőrök.

A nyomozók szerint az egyik gyanúsított - aki többszörösen büntetett előéletű - 181, másikuk - aki a bűncselekményt felfüggesztett börtönbüntetés hatálya alatt követte el - 11, harmadik társuk 14, a negyedik pedig 133 alkalommal kereskedett kábítószerrel. Utóbbi két férfi a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren dolgozott rakodóként.

A kábítószer-kereső kutyával tartott kutatásokon eladásra előkészített, kiporciózott kábítószert találtak és foglaltak le, amelyről a szakértők megállapították, hogy kokaint tartalmaznak. Ezen kívül a nyomozók nagy értékű autót, készpénzt, műszaki cikkeket, órákat és ékszereket is lefoglaltak. A közlemény szerint a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság hatáskörébe tartozik a repülőtéri dolgozók védelmi háttérellenőrzése.

A légiközlekedés területén kizárólag olyan munkavállalók dolgozhatnak, akik nem követnek vagy követtek el bűncselekményeket, mert a bűnös életvitel a légiközlekedésre nézve súlyos biztonsági kockázatot jelent. Folyamatosan és visszatérően figyelemmel kísérik a repülőtéri munkavállalók fedhetetlen életvitelét, és intézkednek a bűncselekmények megszakítására, valamint az elkövetők eltávolítására a repülőtérről - írták.