Üres a bőrönd, üres a pénztárca

2020-09-11 19:23:00 Ujvári

hírkép

Engedéllyel tartottak demonstrációt a turizmus képviselő ma Budapesten. Az eseményt Facebookon hirdették meg mind a szektor dolgozóinak, mind a velük szimpatizálóknak.



A mai esemény létrejöttének hosszú előzményve van. A koronavírus okozta leállás a turizmusban dolgozókat kiemelten érintette: utazási irodák, idegenvezetők, a szállodákban és éttermekben, légiközlekedésben és személyszállításbam dolgozók ezrei vesztették el megélhetésüket az elmúlt hónapokban.

Az ő megmentésükért szerveztek békés, politikamentes demonstrációt ma a Hősök terén, melyen a szektor szereplői mellett azok is részt vehettek, akik szolidaritásukat fejezik ki az érintettekkel.

A demonstráció alkalmával bőröndökkel jelképezték az ürességet, mondván, ahogyan üres a börőnd, épp úgy nincsenek utasok, és nincs pénz se.

Ezért is, a szektor dolgozói több poontban foglalták össze követléseiket a kormánnyal szemben, ezek között szerepel az egyszeri, vissza nem térítendő támogatás, járulékkedvezmények biztosítása a következő év végéig, a bértámogatás meghosszabbítása, ahogyan azt is szeretnék elérni, hogy vizsgálják felül az országok besorolását, és vállalják át a tesztelés költségét azoknál, akik utazási irodával utaznának külföldre.

A turizmus képviselői saját csoportot hoztak létre Facebookon, ahol együtt tudnak fellépni az érdekeik képviseletében. Biztosan fogunk még hallani róluk.