Békés demonstráció a turizmus megmentéséért

2020-09-06 16:46:00 Farmosi Nóra

hírkép

Békés felvonulást tartanak szeptember 11-én délután négykor a Hősök téren az utazási irodák dolgozói, vezetői, tulajdonosai, mert szerintük teljesen ellehetetlenült az utazási szakma.



A koronavírus okozta leállás a turizmusban dolgozókat kiemelten érintette: utazási irodák, idegenvezetők, a szállodákban és éttermekben, légiközlekedésben és személyszállításbam dolgozók ezrei vesztették el megélhetésüket az elmúlt hónapokban. Az ő megmentésükért szerveznek békés, politikamentes demonstrációt, melyen a szektor szereplői mellett azok is részt vehetnek, akik szolidaritásukat fejezik ki az érintettekkel. A Hősök terén, szeptember 11-én, 16:00 órakor várják a résztvevőket a szervezők.

A program:

Akik közvetlenül érintettek, autóbuszos vállalkozók, autóbuszvezetől, idegenvezetők, utazási irodák tulajdonosai és alkalmazottai, a hajós utaztatás szektorában dolgozók, rendezvényszervezők, a szállodaipar dolgozói, légiközlekedésben dolgozók 15:00-kor, a X. kerületi EXPO Congress Hotellel szembeni parkolóból indulnak (1101-Bp. Expo tér 2.) a Hősök terére.

A szimpatizánsok és a tágabb értelemben vett hátrányosan érintett munkavállalók egyenesen a Hősök terére érkeznek, 16 órakor.