Üvegművészet az Ybl Kreatív Házban

2020-09-04 13:02:00 Farmosi Nóra

hírkép

A népszerű kiállítóhely egy sorozatot indított el ezzel a kiállítással melyen a hazai "üvegművészeket" mutatja be. Első alkalommal Botos Péter üvegszobrász Fényterek című tárlata látható - szeptember 20-ig.



Erdész László a kiállítás kurátora elmondta, hogy a mostani tárlaton a művész utolsó három évben készült alkotásai láthatók, kivéve azt a 18 tárgyat amely az USA-ba indult el, először egy kiállításra majd egy floridai galériába, ahol az állandó anyag része lesz. Kiemelte, hogy Boros Péter a szobrászat hagyományosan értelmezett három dimenzióját formabontó, egyedi módon terjeszti ki, szinte megnyújtja a teret az idő, a mozgás és a fény bevonásával. Szintén egyedülállóan a magyar üvegművészek közül optikai üveget használ és azzal nagyon precízen dolgozik.

A megnyitón rövid köszöntő mondott Fülöp József a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem rektora, kreatív iparért felelős miniszteri biztos. Beszédében megemlítette hogy a 75 éves művész 26 éve kezdett el komolyabban alkotni, korábban "polgári" foglalkozása volt. Az elmúlt években a hazai alkotóközösség megbecsült tagja lett, számtalan kiállítása volt Magyarországon és külföldön.