Csaknem 7600 méterig emelkedett léggömbökkel

2020-09-03 12:35:00 Farmosi Nóra

hírkép

Csaknem 7500 méter magasba emelkedett Arizonában óriási színes léggömbökkel az extrém mutatványairól híres David Blaine, mielőtt ejtőernyővel biztonságosan visszaereszkedett volna a földre - számolt be róla a The Independent online kiadása.



A kísérletnek az Ascension (Fölemelkedés) címet adta. A YouTube élőben közvetítette a próbálkozást. Az eseménynek több mint 770 ezer nézője volt, s ezzel a legnézettebb élő közvetítés lett a videomegosztón. A magasság miatt oxigénmaszkot viselő Blaine súlyokat ledobálva gyorsította a ballonos emelkedést.

A 47 éves férfi már korábban is számos kockázatos mutatványban vett részt. Egyebek mellett két napra befagyasztotta magát egy jégkockába a Time Square-en, és 35 órát töltött egy 20 méter magas, félméteres átmérőjű oszlop tetején állva New Yorkban. A szerdai kísérlete durván fél óráig tartott. Miután elengedte a léggömböket, 30 másodpercig szabadeséssel közeledett a földhöz, mielőtt kinyitotta volna az ejtőernyőjét. Blaine elmondta, hogy a mutatványra két éven át készült, többek között pilótaképzésen is átesett. 2012 óta ez volt az első élőben sugárzott mutatványa.