Művészi alkotómunka és ami mögötte van

2020-08-21 14:40:00 Ujvári

hírkép

Ünnepélyes megnyitó nélkül, de idén is megtartják a Nagykanizsához közeli Kisrécsén hazai és külföldi képzőművészek részvételével a Ludvig Nemzetközi Művésztelepet - tájékoztatta a szervező pénteken az MTI-t.



Ludvigné Tihanyi Klára arról számolt be, hogy pénteki kezdéssel 10 napon át zajlik a 28. kendlimajori művésztelep alkotómunkája. Ebben az évben tizennyolcan fogadták el a meghívást, így a házigazdákkal, Ludvig Zoltán és Ludvig Dániel festőművészekkel együtt húsz alkotó lesz jelen a programon, a létszám hétfőtől válik teljessé.

A korábbi évek szinte egész világot átölelő résztvevői helyett idén csak olyan alkotókat hívtak, akik autóval tudnak jönni, a hazai művészeken kívül hárman Németországból, ketten Ausztriából. A koronavírus-járvány miatt a résztvevők érdekében különösen figyelnek azokra az információkra, amelyek bármiféle korlátozásokról szólnak.

A művésztelep kísérőprogramjai ezúttal sem maradnak el. Augusztus 25-én Ludvig és barátai címmel nyitnak kiállítást Nagykanizsán, a Magyar Plakát Házban, ahol Ludvig Zoltán és Ludvig Dániel munkáit, valamint a Ludvig Nemzetközi Művésztelep gyűjteményének egy szeletét mutatják be. Augusztus 29-én, szombaton este tartják Kendlimajorban a hagyományos, ünnepélyes zárókiállítást, amelyet Csáky Lajos festőművész nyit majd meg.

Ludvigné Tihanyi Klára hozzátette: a művésztelep idén is mindvégig nyitott, ezúttal is ingyenesen látogatható mindazok számára, akik szeretnének bepillantani a festő- és szobrászművészek alkotómunkájának legkülönbözőbb fázisaiba.