Jonathan Pryce A Korona utolsó két évadában

2020-08-13 17:50:00 Kail

hírkép

Jonathan Pryce walesi színész, A két pápa és a Trónok harca sztárja fogja alakítani Fülöp edinburghi herceget, II. Erzsébet brit királynő férjét a Netflix nagysikerű A Korona című sorozatának utolsó két évadában.



A brit királyi család életéről szóló sorozat 5. és 6. évadaiban Imelda Staunton fogja játszani a brit uralkodót.

A 73 éves Pryce színpadi szerepeivel alapozta meg hírnevét. Két Tony-díjából az elsőt 1977-ben vehette át a The Comedians-ben nyújtott alakításáért, 1980-ban pedig a legnagyobb brit színházi kitüntetést, a Laurence Olivier-díjat kapta meg Hamlet megformálásért - olvasható a BBC hírportálján.

A mozivásznon egyebek között az Evita, A holnap markában és A Karib-tenger kalózai filmekben láthatta a közönség. Első Oscar-jelölését idén januárban kapta Ferenc pápa megformálásáért A két pápa című filmben. Játszott a Trónok harcában és a BBC Farkasbőrben című minisorozatában.

A Korona utolsó két évada várhatóan az 1990-es éveket és a 2000-es évek elejét fogja lefedni, ami drámákban bővelkedő időszak volt az uralkodói család életében. Egyebek mellett Akkor bomlott fel Károly walesi herceg és Diana walesi hercegné házassága, ami után nem sokkal meghalt a hercegné.