Elmarad a Paloznaki Jazzpiknik

2020-07-30 13:42:00 Ujvári

hírkép

Vérzik a jazzrajongók és Balaton-szerelmesek szíve, a kormány mai döntésének értelmében az összes nagyobb rendezvényt, ezek között a 2020-as Paloznaki Jazzpikniket is lemondani kényszerülnek. A festői szépségű Balaton-felvidéken, Paloznakon kilenc év után először nem tarthatják meg a Jazzpikniket. A Balaton egyik legnagyobb fesztiválján olyan világsztárok léptek volna fel idén, mint a hatszoros Grammy-díjas Randy Brecker és a Magyar Jazz Szövetség formációja a Magyar Jazz Napján, valamint a szaxofon-istennő, Candy Dulfer, Mario Biondi, a De Phazz és a Kraak & Smaak Live Band.



Most már biztos, hogy elmarad az idei fesztiválszezon. A kormány ma bejelentette, hogy augusztus 15-e után sem tarthatnak meg Magyarországon 500 főnél nagyobb rendezvényeket. A kormány döntése értelmében a Paloznaki Jazzpiknik szervezői is arra kényszerülnek, hogy lemondják az idei, előzetesen már új időpontra átszervezett, várva várt jazzfesztivált. A döntés – amely része a járványügyi intézkedéseknek –, ahogyan az összes rendezvény- és fesztiválszervezőt, előadóművészt, Jazzpiknik szervezői stábját is lesújtotta, de bíznak abban, hogy ez mindannyiunk biztonságát szolgálja.

„Bárhogyan is bizakodunk, a szívünk szakad meg, rengeteg munkánk veszett kárba. Az idén két Jazzpikniket raktunk össze Nektek és magunknak, a Ti és a mi örömünkre egyaránt. Az elsőt el tudtuk engedni, újult erővel szerveztünk egy ugyanolyan magas színvonalú, fergeteges Jazzpikniket, de hogy ezt az újat is  el kell engedjük, ez nagyon nehéz. Egy kicsit szomorkodunk még, majd teljes gőzzel vágunk bele a jövő évi Jazzpiknik szervezésének! Megpróbálunk, akit csak lehet, visszarepíteni Nektek az idei fellépők közül és kárpótolni Titeket egy szuper fesztivállal ezért a sok idei bizonytalanságért. Köszönjük hogy idén (is) velünk voltatok, továbbra is MARADJATOK VELÜNK! Élvezzétek a balatoni nyarat, nosztalgiázzatok velünk Spotify listáinkkal és legyetek velünk jövőre, a 2021-es Paloznaki Jazzpikniken!” – üzente Valde Orsolya, fesztiváligazgató.

A szervezők rugalmas megoldásokat dolgoznak ki azok számára, akik megtartják a jegyüket és utalványra váltják át. Természetesen ők járnak majd a legjobban, mert jövőre egy felejthetetlen fesztivállal áll elő a Jazzpiknik stábja. A szervezők ezúton is köszönetet mondanak azoknak, akik a jegyek bent tartásával támogatják a Pikniket, így járulva hozzá a 2021-es Jazzpiknik méltó színvonalú megrendezéséhez. Akik bizonytalanok, természetesen lehetőségük van a jegyek visszaváltására. A részletekről a Jazzpiknik weboldalán és közösségi média felületein tájékoztatják majd a jegyvásárlókat.

A szervezők felhívják a figyelmet, hogy a fesztivál idejére foglalt külső szállások és egyéb szolgáltatások a szervezők hatáskörén kívül esnek, az érintettek minél előbb vegyék fel a kapcsolatot a szálláshellyel, hogy megtudják, milyen lehetőségeik vannak.

További információ: https://jazzpiknik.hu