Elindul az Adriára? Akkor ezekre figyeljen

2020-07-12 15:54:00 Farmosi Nóra

hírkép

Tegnap átlagosan kétórás várakozás várt azokra, akik Letenyénél szerettek volna belépni Horvátországba. A magyar állampolgárok szabadon utazhatnak Horvátország területére, de meggyorsíthatják a határon való átkelést, ha előzetesen kitöltenek egy online kérdőívet, ahol rögzítik az adataikat. Ez az Enter Croatia honlap, ami magyar nyelven is elérhető.




Horvátországban nő a fertőzöttek száma, ami miatt a nem uniós állampolgárok péntektől szigorúbb feltételek mellett léphetnek be az országba: 14 napos karanténba kell vonulniuk, PCR-teszt elvégzése esetén az elkülönítő ideje egy hétre mérsékelhető. Kivételt képeznek ugyanakkor azok, akik üzleti vagy más gazdasági érdekeltség miatt utaznak az országba, vagy mert ott ingatlanuk van. Amennyiben turistaként érkeznek az országba, a szállásfoglalásról igazolást kell felmutatniuk a határon. A rendelet nem vonatkozik az áruforgalomra, sem azokra, akik átutaznak az országon.

Dr. Kiss Róbert Richard turisztikai szakújságíró szerint érdemesebb idén inkább belföldön nyaralnia a magyaroknak, hiszen itthon is számos lehetőség adódik a szabadság eltöltésére. A szakértő a Tények műsorában javasolta azt javasolta azoknak, akik mégis az Adria horvát szakaszára utaznának, hogy mindenképpen töltsék ki előre az online kérdőívet.