Kommunikációs szakemberek Újratöltve

2020-06-25 12:49:00 Ujvári

hírkép

Hogy igazából mit csinál egy szóvivő? Mitől nehéz a munkájuk? Ezekre a kérdésekre is kutatja ismét a válaszokat Szabó Gabi Mici, a Rádió Bézs műsorvezetője, akinek egy éven belül a második interjúkötete jelent meg.



Ezúttal is az elmúlt évtizedek ismert kommunikációs szakembereit kereste meg és mutatta be. A nemzetközi vállalatok, hazai szervezetek és kormányok egykori szóvivőit gyakran láthattuk munka közben, életútjukról, mindennapjaikról azonban keveset tudunk.

A Szóvivők és a Szóvivők Újratöltve kötetekben érdekes és sokszínű portrék rajzolódnak ki, egyvalamiben azonban valamennyien megegyeznek: elkötelezettségük a kimondott, leírt szó, a kommunikáció vonatkozásában megnyilvánuló felelősségük.

Batiz András, Danks Emese, Dézsi Mihály, G. Németh György, Gulyás Erika, Havas Henrik, Herényi Károly, Nagy Anna, Sági Zoltán, Szalay-Forró Evelin és Vajtó Lajos, a második kötet szereplői, a kríziskommunikációról, a válsághelyzetekről, a szóvivő-élet kiszámíthatatlan fordulatairól is mesélnek.

Az ő köreikből született az ötlet, a javaslat: értékes szakmai tapasztalatok, a mai kor és főként a jövő kommunikációja iránti elkötelezettségük alapján segíteni, támogatni és erősíteni a hazai kommunikációs kultúrát. A sajtótájékoztatón bejelentették a Jövő Kommunikációja elnevezésű alapítvány megalakulását.

A kommunikációs struktúrák változásával való társadalmi összefüggések felismerése, értékeinek megismerése és alkalmazása az alapítvány missziója. Az új kommunikációs mozgalom, miként a sajtóbemutató helyszíne, Budapest egyik luxusszállodája, a hotel- és étterem design Oscar-díjas Mystery Hotel.