Ezt most inkább hagyja ki!

2020-06-19 13:38:00 Kail

hírkép

Nagy mennyiségű csapadék zúdult le a Visegrádi-hegységben szerdán, ezért a Pilis Parkerdő azt tanácsolja a túrázóknak, lehetőség szerint most ne keressék fel a hegység területén található szurdokvölgyeket a megáradt vízfolyások okozta balesetveszély miatt - közölte a Pilisi Parkerdő Zrt.



A Visegrádi-hegység és a Pilis területén szerdán átvonuló vihar szabályos özönvizet okozott a szurdokvölgyekben, ahol a sziklafalak között futó túraösvényekre a nagy mennyiségű hordalék mellett kidőlt fák, nagyobb kövek zuhantak. Megáradtak a patakok, vízfolyások, a túraösvények csúszóssá, nehezen járhatóvá váltak a szurdokvölgyekben, ahol emiatt most kifejezetten veszélyes, nehéz, körülményes a túrázás.

Kiemelték, hogy bár az erdőben mindenki saját felelőségre tartózkodhat, nagyobb esők idején kirándulni a balesetveszély miatt nem ajánlott a parkerdő területén található Rám-szakadékban és a Dera-szurdokban sem.

A Pilisi Parkerdő arra kéri a túrázókat, ezekben a napokban ne látogassák, lehetőség szerint kerüljék el a meredek szakaszokat, az olyan túraútvonalakat, mint például a Spartacus-ösvény, vagy a pilismaróti Hirsch-oromhoz vezető ösvény.