Leszakadt az ég Budapesten

2020-06-14 16:26:00 seifert.p

hírkép

A Budapestet is érintő viharos időjárás miatt fél óra alatt több mint hetven helyszínre riasztották a tűzoltókat - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője. AZ Árkéd üzletközpontot bezárták, mert annyira beázott.



Annyira beázott az Árkéd üzletközpont Budapesten, hogy beszüntették az árusítást a hatalmas esőzés miatt. Fél 1 körül nagy erejű széllökésekkel és felhőszakadással érkezett meg a vihar Budapestre.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint a heves zivatar és a felhőszakadás veszélye miatt is másodfokú figyelmeztetés van érvényben Budapesten, Pest, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom és Nógrád megyében.

Hétfő estig egyre többfelé erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, és több helyen várható olykor felhőszakadással és jégesővel kísért zápor, zivatar. Éjszaka és hétfőn már jobbára erősen felhős vagy borult égre számíthatunk, csak rövid időre szakadozhat fel a felhőzet. Ekkor eső, zápor bármikor és szinte bárhol előfordulhat, zivatarok inkább az ország déli és keleti régióiban lehetnek. Néhol megélénkül, főleg a Kisalföldön és a Balaton környékén megerősödik az északnyugati szél, de intenzívebb záporok, zivatarok környezetében erős vagy viharos lökések is lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn zömében 21 és 26 fok között valószínű, de a tartósabban csapadékos délnyugati tájakon 19, 20 fok is lehet.

 



A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 20 fok között alakul.