Támogatják az önkénteskedő hallgatókat

2020-05-08 13:41:00 Ujvári

hírkép

A koronavírus járvány miatti rendkívüli helyzet idején végzett önkéntes hallgatói tevékenység támogatására ösztöndíjat hozott létre az ELTE Hallgatói Önkormányzat - közölte a felsőoktatási intézmény pénteken az MTI-vel.



A juttatással a segítségnyújtás ezen formájának népszerűsítése mellett a veszélyhelyzet miatt diákmunka-lehetőségtől elesett, de önkéntes alapon dolgozó hallgatókat szeretnék támogatni - írták.

Az ösztöndíjra május 8. és május 15. között jelentkezhetnek az Eötvös Loránd Tudományegyetem teljes idejű, nappali képzésen tanuló, a pályázás félévében aktív státuszú hallgatói.

A támogatás egy diákra eső összege az érvényes pályázatot beadók számától függ, köztük osztják majd el a célra rendelkezésre álló keretösszeget, amely ebben a félévben 15 millió forint - olvasható a közleményben. Horváth Mihály, az ELTE Hallgatói Önkormányzatának elnöke kiemelte: fontosnak tartják a szervezett formában történő segítségnyújtást, ahol a hallgatók különböző alapítványok, társulások tagjaként vehetnek részt segítő tevékenységben, ugyanakkor a hallgatói és egyéni kezdeményezéseket is szerették volna támogatni.