Lezárják a tihanyi parkolókat

2020-04-07 15:29:00 Kail

hírkép

A kijárási korlátozások betartását kérik a vidéki önkormányzatok is a koronavírus-járvány terjedésének lassítása érdekében, Tihany polgármestere felhívást tett közzé a tömegesen hozzájuk érkező kirándulók miatt.



Tihany polgármestere, Tósoki Imre felhívást tett közzé, mert a jó idő beköszöntével tömegesen érkeznek kirándulók a településre. Ebben felelősségteljes viselkedésre kéri a látogatókat. A falu közkedvelt helyszíneit csoportosan keresik fel a vendégek, ami súlyos egészségügyi kockázattal jár - írta. Hozzátette: a kijárási korlátozás lehetővé teszi a rekreációs célú gyalogos közlekedést, de nem engedi meg az autós turizmust.

Ezért úgy döntöttek, hogy a település központjában lévő parkolókat keddtől ideiglenesen lezárják."Az itt élők egészségének védelmében kérjük a túrázni vágyókat, hogy vegyék komolyan a járvány elleni védekezést, és sétáljanak lakóhelyükön, annak környékén. Ne sodorják saját magukat  és másokat veszélybe. Tartsák be a kijárási korlátozásokat!" - olvasható a felhívásban.