Gördeszkával az ördög ellen

2011-04-10 14:04:00 szorenyi.p

hírkép

A gördeszka boldogságot ad, az ördög pedig a szomorú embereket csábítja el - mondta a Világszámnak adott interjújában Lendvai Zoltán, Rédics papja. Szerinte ez az extrém sport humort csempész az emberek életébe. A hétvégén átadták a segítségével létrehozott gördeszka-pályát.



A pápák is imádkoztak úgy, hogy Istenem, adj egy kis humort ebben a világban - ezért is örömmel foglalkozik a gördeszkásokkal a rédicsi pap. Lendvai Zoltán 25 éve űzi ezt a sportot és most nagy álma valósult meg. Átadták a rédicsi gördeszkapályát. Hívőket és nem hívőket is szívesen látnak.

Amúgy a Világszámnak adott interjújában beszél a gördeszkákról is. Az első sporteszköze még alumíniumból készült, ma már ebben is profi. Így hasznos tanácsokat tud adni a kezdőknek abban, hogy milyen deszkát vásároljanak.

A pályát amúgy egy szlovéniai cég adta részben ajándékba, részben részletfizetésre. Így aztán a határon túlról is átjárnak a fiatalok. A nagykanizsai esperes áldotta meg a pályát és felhívta a figyelmet arra, hogy minél több ilyen kezdeményezésre lenne szükség. A boldog ember ugyanis ellenáll az ördög kísértésének és harmonikusan tudja élni életét. Akár követi Istent, akár nem.



Rédics a szlovén határnál található.